Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

La Mesa va activar el protocol per assetjament laboral pel tracte de Bayona contra una funcionària

|

- Publicitat -

La Mesa va activar el 18 de gener el protocol contra assetjament laboral i psicològic pel tracte de l’exlletrat major del Parlament Antoni Bayona contra una funcionària de la cambra. Tal com publiquen diversos mitjans aquest dimecres i han confirmat a l’ACN fonts de la Mesa, l’òrgan va activar aleshores el protocol després que una treballadora de l’Organisme d’Accés a la Informació Pública (OGDAIP) elevés una queixa contra Bayona.

La funcionària va fer arribar la queixa a la secretària general de la cambra, Esther Andreu, que va remetre l’escrit a la Mesa, però finalment va dimitir de l’organisme el 25 de novembre. La treballadora afectada denuncia comportaments “desmesurats” per part de Bayona, que també va dimitir del seu càrrec —la direcció de l’OGDAIP— el 23 de desembre. Segons fonts consultades, tot plegat estaria relacionat amb el tracte de l’exlletrat major cap a aquesta funcionària, amb motiu del cas de les llicències per edat, que l’ARA va destapar la nit del 16 de gener.

Publicitat

La funcionària afectada i Bayona s’haurien creuat acusacions de bloquejar la informació sobre el règim de llicències per edat. Un fet que cadascuna de les dues parts neguen. Segons fonts de la Presidència del Parlament, de moment no s’ha obert cap expedient, perquè encara s’està recollint tota la informació. És la primera vegada que la Mesa activa el protocol d’assetjament psicològic, aprovat el 21 de desembre.

Per altra banda, la secretària general del Parlament, Esther Andreu, ha negat “rotundament” a través d’un comunicat les “acusacions” de Bayona, ara lletrat, que aquest dimarts ha opinat a ‘RAC1’ que caldria fer una investigació per veure si persones com ella “s’han excedit”. Bayona ha dirigit un escrit a la Mesa contra Andreu per la gestió de la informació sobre les llicències per edat. L’acusa d’haver obstaculitzat la cessió de les dades que demanava el diari ‘Ara’, que finalment va destapar que la cambra es gasta 1,7 MEUR anualment en pagar funcionaris que ja no hi treballen.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut