Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La Mesa del Parlament aprovarà dimarts el 50% d’aforament i comissions telemàtiques per fer front a la pandèmia

|

- Publicitat -

Les restriccions tornen al Parlament. Tal com ha avançat Catalunya Ràdio i han confirmat a l’ACN fonts de la presidència de la cambra, la Mesa aprovarà aquest dimarts que el ple de dijous torni al 50% de l’aforament. A més, les comissions seran telemàtiques i es promourà el teletreball. Així ho avalaran per quòrum els grups que formen la Mesa, i les restriccions s’aplicaran d’immediat. Així, el ple de dijous que debatrà i aprovarà els pressupostos del Govern per al 2022 comptarà amb només la meitat de diputats i diputades. L’hemicicle va recuperar el 100% de l’aforament el 19 d’octubre, però la sisena onada de la covid-19 obliga el Parlament a tornar a aplicar restriccions.

El ple va recuperar el 19 d’octubre el 100% de l’aforament, una situació que no s’havia viscut des del mes de març de 2020, amb les excepcions dels plens de constitució i d’investidura, per als quals es va habilitar l’auditori del Parlament –més ampli–, i de casos puntuals com quan ha calgut substituir algun membre de la Mesa.

Publicitat

El primer ple amb restriccions d’aforament va tenir lloc el 24 d’abril de 2020, en què es van aprovar els pressupostos de la Generalitat, amb un total de 21 diputats a la cambra. Amb l’evolució de la pandèmia, s’ha anat flexibilitzant la presència de diputats a l’hemicicle, fins al punt de permetre que tots ells hi siguin durant les votacions, com va passar en el ple d’investidura de Pere Aragonès com a president de la Generalitat.

L’aforament al saló de plens estava limitat al 70% des de feia quatre mesos i des de l’esclat de la pandèmia de covid-19 s’han alternat diversos mètodes que combinen la presència física i el vot telemàtic per garantir l’activitat parlamentària. El passat mes de juny, amb la constitució del nou Govern, ja es va aixecar la normativa que obligava els diputats a assistir al ple amb mascaretes tipus FFP2 i es van retirar les mampares de la bancada primera, que separaven els consellers.

Et pot interessar  El Constitucional treu les urpes contra la ILP per declarar la independència aprovada al Parlament
Publicitat

Opinió

Minut a Minut