Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La Mesa aprova modificacions del pressupost davant la falta d’acord sobre les dietes

|

- Publicitat -

La Mesa del Parlament ha aprovat aquest dimarts una modificació de l’estructura del pressupost de la cambra a conseqüència de la falta d’acord dels grups sobre les dietes dels diputats. El pressupost per al 2022 es va fer pensant que a partir del gener ja s’aplicaria un nou sistema sobre les dietes, però això no ha estat així. Segons fonts de la Mesa, la reestructuració aprovada afecta 815.000 euros i s’ha passat aquest import d’un capítol a un altre.

La CUP hi ha votat en contra per manifestar el seu malestar sobre aquesta qüestió. Els anticapitalistes reclamen que la Mesa busqui una solució tenint en compte que no hi ha acord entre els grups i lamenten que l’òrgan no hagi entrat a valorar la seva proposta.

Publicitat

L’oïdora de comptes del Parlament ha comunicat a la Mesa que s’ha de reestructurar el pressupost de la cambra, ja que no hi ha encara un acord entre els grups sobre com s’han de comptabilitzar les despeses per dietes i desplaçaments. Segons la Mesa, és una qüestió que han de decidir els grups.

D’altra banda, la Mesa també ha vist la resolució de l’expedient que es va obrir després que l’arxivera Blanca Martínez, una dels integrants de l’organisme de transparència de la Cambra, denunciés les actituds del lletrat Antoni Bayona, arran de la crisi per les llicències per edat. Segons han explicat fonts de la Mesa, una empresa externa ha conclòs que no hi ha hagut assetjament psicològic sinó que es tracta d’un conflicte entre dues persones.

Et pot interessar  El Constitucional treu les urpes contra la ILP per declarar la independència aprovada al Parlament
Publicitat

Opinió

Minut a Minut