Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

La mascareta, obligatòria de nou als centres sanitaris de Catalunya per l’increment dels virus respiratoris

El Departament de Salut demanarà a l'Estat espanyol que torni a autoritzar les baixes automàtiques, com es va fer durant la pandèmia

|

- Publicitat -

El Departament de Salut obligarà a dur la mascareta als centres sanitaris arran de l’increment dels contagis per virus respiratoris que s’ha produit les darreres setmanes, i que ha portat els centres d’atenció primària i els hospitals a una situació de col·lapse, segons han denunciat sindicats com Metges de Catalunya. Davant aquest escenari que recorda els pitjors moments de la pandèmia, la Generalitat ha optat per impulsar aquesta mesura, que entrarà en vigor un cop s’hagi publicat al DOGC, i que serà obligatòria per a tots els centres de salut.

Segons ha publicat el conseller de Salut, Manel Balcells, a Twitter, “l’increment de virus respiratoris ens ha dut a decidir que a Catalunya la mascareta sigui obligatòria als centres sanitaris. Agraeixo la tasca dels professionals en aquest moments d’incidència del virus de la grip i afeccions respiratòries”. Així doncs, Salut imita els passos que ja han pres altres regions, com ara el País Valencià, que ha estat la primera a adoptar-la.

Publicitat

Salut també ha explicat a l’ACN que en la reunió del proper dilluns del ple extraordinari del Consell Interterritorial del Sistema de Salut, a la qual assistirà la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, demanarà que l’Estat torni a permetre les baixes automàtiques i les declaracions responsables d’absència, figures que ja van funcionar durant la covid en el marc de l’estat d’alarma, i que s’han de regular al conjunt estatal.

Et pot interessar  Uns 3.700 professionals sanitaris comencen cursos de català per aprendre i millorar el coneixement de la llengua
Publicitat

Opinió

Minut a Minut