Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

La maquinària de l’Estat es prepara per a inhabilitar Junqueras com a eurodiputat

|

- Publicitat -

El futur polític del vicepresident empresonat i líder d’ERC, Oriol Junqueras, està en mans dels jutges que presideixen la sala del judici farsa, amb Manuel Marchena al capdavant. Després que el pres polític hagi sortit escollit com a eurodiputat en les eleccions del 26-M, el Suprem contempla no autoritzar el líder republicà perquè pugui recollir les credencials d’eurodiputat al Congreso, segons avança el digital El Independiente. La maquinària de l’Estat ni tan sols deixaria que el pres polític assistís a la primera sessió a l’Eurocambra, prevista pel 2 de juliol a Estrasburg.

El tribunal però, ha de fer front a la imunitat parlamentària de la qual disposen els europarlamentaris. Aquesta condició està regulada en tots els reglaments de l’Eurocambra: el Reglament Intern del Parlament Europeu i el Tractat de Funcionamient de la UE. Aquestes línies podrien ser les que fessin inclinar a Marchena per impedir que Junqueras recollís l’acta i assistís a la primera sessió constitutiva. Com que l’Estat no té clar que Brussel·les pogués suspendre els eurodiputats electes, el tribunal es podria avançar als esdeveniments i seguir estrenyent la repressió fins a les últimes conseqüències.

Publicitat

 

 

 

 

Et pot interessar  El PSC acusa Junqueras de voler "desacreditar" Illa amb el 'cas Koldo' perquè "li tenen una mica de por"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut