Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

La manifestació d’Arran culmina amb pintades a la seu de Foment i amb la crema de fotos de Giró i Sánchez Llibre

La portaveu de l’organització ha deixat clar que des d’Arran rebutgen “qualsevol pacte amb l’estat espanyol”

Agències 11/09/2021

Desenes de persones han participat aquest dissabte en la manifestació juvenil convocada per Arran amb motiu de la Diada de Catalunya. La marxa ha recorregut diversos carrers de la capital catalana, passant per la seu de Foment del Treball, ubicada a Via Laietana. En aquest punt s’han cremat fotografies de diferents personalitats del món polític i empresarial, com el conseller d’Economia, Jaume Giró, el president de la patronal catalana, Josep Sánchez-Llibre, el president d’Iberdrola, José Ignacio Sánchez Galán, així com Florentino Pérez, president del grup ACS. També s’han fet diverses pintades a la façana de l’edifici on es podia llegir: “El vostre benefici, la misèria del nostre poble”.

Sota el lema ‘Independència o submissió, cap pacte d’estat ens farà lliures’, la convocatòria ha començat al carrer Ferran amb un acte d’homenatge a Gustau Muñoz, un jove comunista assassinat l’11 de setembre de 1978. Després de les diferents intervencions – entre aquestes la dels seus familiars – els participants han substituït la placa del carrer cobrint-la amb una altra on es podia llegir el nom de l’homenatjat.

La manifestació ha passat per diferents punts del centre de Barcelona i ha acabat amb una ofrena floral al Fossar de les Moreres i un acte polític al Mercat del Born. Marina Gispert, portaveu d’Arran, ha declarat que l’organització rebutja “qualsevol pacte amb l’estat espanyol”, considerant que “ja no existeix possibilitat de diàleg amb un govern que sosté la repressió cap a centenars de joves independentistes”.