Dimecres, 27 de gener de 2021 - Edició 916
La República

La magistral resposta de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a una usuària catalanofòbica

L’Ajuntament havia divulgat un missatge en català a Facebook sobre les mesures que s’han de prendre pel coronavirus

Àlex Huguet
Àlex Huguet 11/03/2020

La catalanofòbia no té límits ni tan sols en situacions que haurien de preocupar a tothom per igual, com ara la situació del coronavirus, independentment d’ideologies polítiques i llengües. L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha volgut col·laborar amb els missatges de tranquil·litat de mesures que s’han de prendre que recomana el Departament de Salut, i ha divulgat un missatge al seu Facebook on explica què s’ha de fer per prevenir la infecció.

Una usuària hi ha volgut posar cullerada fora del context del coronavirus, i ha preguntat a l’Ajuntament per què no ha escrit el missatge en castellà, ja que “només” estava escrit en català, però ho ha fet d’una manera que es podia malentendre, i a més, amb poca educació: “Y para toda la gente que no habla catalan?”. El compte de l’Ajuntament, veient per on anava el comentari, ha respost: “Pels que no parlen català és exactament igual”.

La usuària, lluny d’entendre la seva catalanofòbia, ha aclarit que realment preguntava per què no posen el text en castellà, ja que segons ella, la meitat de ciutadans de Vilanova no parlen el català, i retraient a l’Ajuntament que la segueix contestant en català quan saben que no el parla. Per tant, contestant els missatges, demostra que realment està entenent tot el que se li està dient, i a més l’Ajuntament aclareix que a la web de CatSalut té tota la mateixa informació en castellà i en anglès. Un episodi més de l’odi cap a la llengua catalana d’alguns ciutadans, i les ganes que tenen de voler cridar l’atenció.

Relacionats