Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

La llista d’ERC al Congreso que podria incomplir el compromís de paritat del partit

Amb Rufián de número 2 es trencaria la llista cremallera

|

- Publicitat -

Amb l’aposta per Rufián com a posició número 2 de Junqueras a la candidatura d’ERC del 28-A, el compromís polític sobre les llistes cremallera i les quotes de gènere del partit republicà quedaria desbancada. Encara que el que demana la llei aplicable és la presència d’un mínim del 40% de dones o homes a la llista en trams de cinc candidats, el partit republicà va fer un pas més i va proposar l’alternança de gènere per situar a les dones en posicions de responsabilitat, però aquest compromís recollit al Pla per la Igualtat sembla que no es complirà en la cursa electoral del Congreso.

En aquest document de partit hi apareixen diferents eixos en referència a la promoció de la igualtat. L’eix “paritat” inclou mesures amb punts destacables com “feminitzar els espais en candidatures en pobles de més de 3.000 habitants”, també en l’àmbit supralocal com al “Parlament, Congrés dels Diputats, Senat i Parlament Europeu ERC” on s’especifica i es remarca que “es confegiran llistes cremallera” i assegura “la paritat en persones candidates als nomenaments d’alts càrrecs i eventuals de les administracions públiques”.

Publicitat

El Pla signat pel president del partit Oriol Junqueras i la secretària general Marta Rovira també inclou que es garantirà la paritat als càrrecs orgànics d’ERC com el “Consell Nacional, Executiva Nacional, Permanent Nacional, Executives Regionals, Permanents Regionals, Executives Comarcals, Permanents Comarcals”.

La resposta d’ERC

Amb tot, els noms de la candidatura pel 28-A encara no s’han confirmat. Aquest dijous a la tarda s’avalaran les posicions de les candidatures en un Consell Nacional. Fonts del partit al Congreso asseguren en declaracions a La República que la llei electoral avalaria les candidatures perquè se sotmeten al 40-60% esmentats anteriorment: “Que sigui cremallera exacta és, en tot cas, decisió del partit”, conclouen.

Et pot interessar  Aragonès creu que Sánchez ha "perdut credibilitat" a Europa i que ha "afeblit" el bloc de la seva investidura

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut