Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

La jutgessa finalment s’alia amb Vox i absol el partit per dissoldre el seu comitè executiu a Barcelona

Desestima la demanda de diversos afiliats que consideren que la direcció nacional va vulnerar els estatuts del partit

Agències 20/11/2020

La titular del jutjat de primera instància 44 de Madrid, María José Ochoa, ha dictat una sentència en la qual absol Vox per la dissolució del comitè executiu provincial del partit a Barcelona l’any 2019, segons han informat diverses fonts de la formació política.

La magistrada va celebrar el 16 d’octubre un judici arran de la demanda que van interposar tres afiliats contra el Comitè Executiu Nacional de Vox per la dissolució de la direcció provincial i la posterior substitució per una gestora després que dimitissin alguns dels seus membres.

Finalment, s’ha desestimat la demanda, segons han indicat les mateixes fonts. D’aquesta manera, la jutgessa no ha donat la raó als demandants que consideren que la decisió del Comitè Executiu Nacional va vulnerar els estatuts del partit.

Entre els testimonis que van comparèixer en la vista oral hi ha el secretari d’Organització de Vox, Javier Ortega Smith, tot i que el president, Santiago Abascal, que també estava citat, finalment no hi va assistir perquè la denúncia era contra Vox, i els seus advocats han representat el partit.

El portaveu del Comitè d’Acció Política de Vox, Jorge Buxadé, va defensar dilluns en una roda de premsa la legalitat de la dissolució del comitè executiu del partit a Barcelona i va al·legar que el procés tenia “poca eficàcia” perquè els afiliats van elegir una nova direcció provincial el passat mes de setembre.

A més, va precisar que es va nomenar la gestora després que dimitissin més de la meitat dels membres del comitè provincial. “Diversos membres van traslladar la baixa voluntària i l’executiva nacional en va prendre nota i, d’acord amb els estatuts, va nomenar una comissió gestora”, va resumir.