Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

La justícia valenciana permet a la Falange Espanyola manifestar-se en memòria de Primo de Rivera

|

- Publicitat -

El Tribunal Superior de Justícia del País Valencià permetrà que el partit franquista de la Falange Espanyola es manifesti pels carrers d’Alacant per homenatjar i recordar el seu fundador, Primo de Rivera. Així ho ha conclòs el matí d’aquest dijous, 24 de novembre, quan l’ens jurídic ha anunciat que avala la concentració falangista.

Els magistrats, sense tenir en compte la Llei de Memòria Democràtica, la qual declara il·legal la dictadura franquista i prohibeix les seves exhibicions, consideren que preval el dret a manifestació i que, per tant, els falangistes tenen dret a cridar consignes feixistes i recordar el fundador de l’únic partit, i el més repressor, de la dictadura.

Publicitat

Amb aquesta decisió el TSJ contradiu la sotsdelegació del govern espanyol a Alacant, que havia prohibit la manifestació en considerar que, tal com ha ocorregut amb anteriors manifestacions feixistes, es podia pertorbar l’ordre públic. Tanmateix, segons informa RAC1, l’alt tribunal ha acabat donant la raó a la Falange i considera que preval el dret a la manifestació, al·legant que “és evident que si l’exercici d’un dret depengués de la voluntat dels tercers contraris al partit, no es podria fer cap manifestació“. No només això, sinó que també serà l’administració la que haurà de pagar les despeses del procés judicial.

Et pot interessar  Els intents per jutjar la mort de Puig Antich arriben a un cul-de-sac 50 anys després: "No podem fer absolutament res"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut