Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La justícia repressora exculpa la policia espanyola de treure un ull a Roger Español

|

- Publicitat -

El jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona ha descartat que l’impacte d’una bola de goma policial a Roger Español durant l’1-O, que li va treure un ull, fos intencionat o imprudent. Així, ha descartat convertir la causa judicial en un procés de sumari, procediment adequat pels delictes dolosos i imprudents, com va passar en el cas d’Esther Quintana. El magistrat instructor no veu indicis que acreditin que el tret d’un antiavalots de la Policia Nacional busqués causar lesions, ni tant sols com a dol eventual, és a dir, acceptant les possibles conseqüències, ja que la bola primer va rebotar a terra. La defensa d’Español recorrerà la decisió a l’Audiència de Barcelona.

Segons l’associació de defensa dels drets humans Irídia, que fa de defensa d’Español, el magistrat fa una valoració en un moment processal no oportú i que hauria de ser feta durant el judici. El magistrat diu que l’agent va disparar la bola a terra, no pas directament contra Español, i que prèviament ja havia disparat almenys dos trets més, en un ambient de certa tensió per les càrregues policials a l’escola Ramon Llull de la capital catalana.

Publicitat

Però Irídia diu que la bola va ser disparada a 15 metres de la víctima, mentre que els protocols policials estableixen una distància mínima de 50 metres i sempre en situacions d’extrema violència i perill, cosa que en aquell moment no passava perquè la policia ja s’estava retirant. A més, l’entitat assegura que l’agent va disparar tres cops contra Español, fins que li va impactar a l’ull, cosa que el magistrat nega.

Et pot interessar  #EspanyaIrreformable L'Audiència Nacional cita les defenses de l’operació Judes' per Dilluns de Pasqua: "És una jugadeta més"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut