Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La justícia espanyola no es confina i confirmen el processament de Jové i Salvadó per l’organització de l’1-O

|

- Publicitat -

El Tribunal Superior de Justícia ha confirmat el processament del diputat d’ERC al Parlament i exsecretari general de Vicepresidència i Economia de la Generalitat, Josep Maria Jove, i al també diputat i exsecretari d’Hisenda, Lluís Salvadó, per presumptes delictes de desobediència, prevaricació, malversació i revelació de secrets per la seva participació en l’organització de l’1-O el 2017.

Segons ha informat aquest divendres el TSJC, la Sala Civil i Penal desestima els recursos de reforma interposats pels dos diputats contra l’auto de processament dictat el 27 de febrer, on al·legaven diversos motius, com ara la vulneració de drets fonamentals.

Publicitat

Al processar Jové i Salvadó, la magistrada instructora els va obligar a personar-se mensualment al jutjat, els va retirar el passaport i els va prohibir sortir del país, i els va imposar una fiança de responsabilitat civil de 2,8 milions per Jové i d’1,6 milions en el cas de Salvadó.

 

Et pot interessar  Jové i Wagensberg entren a la llista d'ERC per al 12-M junt amb Capella, Elena, Vilagrà, Campuzano i Verge
Publicitat

Opinió

Minut a Minut