Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La justícia espanyola manté intacte la simbologia feixista malgrat la Llei de Memòria Històrica

|

- Publicitat -

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha acordat mantenir la denominació del carrer Caídos de la División Azul, situat al districte de Chamartín. Així consta en una sentència en la qual es desestima el recurs d’apel·lació interposat per l’Ajuntament de Madrid contra la sentència que va anul·lar el canvi l’abril del 2018.

D’aquesta manera, els magistrats imposen a la part apel·lant les despeses processals derivades d’aquesta apel·lació. El cas va arribar als tribunals ainstàncies d’una associació de familiars dels soldats espanyols afins al naqzisme que van combatre contra la URSS.

Publicitat

Sota el mandat de Manulea Carmena, l’Ajuntament de Madrid va procedir a canviar la denominació de diversos carrers de Madrid al considerar que vulneraven la Llei de Memòria Històrica, que prohibeix la simbologia d’exaltació de la Guerra Civil i de la dictadura franquista.

Els magistrats conclouen que “no ha existit erronia valoració de la prova per part de la jutge de la instància, que encertadament ha conclòs que no s’ha realitzat, respecta del cas que ens ocupa, una correcta aplicació de la Llei 52/2007″.

El jutge va realitzar a la seva sentència una menció explícita a l’article 15 de la llei de Memòria Històrica i que considerava que no empara el canvi d’aquesta denominació, assegurant que el carrer fa un homenatge a aquest moment dels voluntaris de la divisió espanyola que va lluitar contra la Unió Soviètica durant la Segona Guerra Mundial dins l’exèrcit de l’Alemanya Nazi.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut