Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

La justícia anul·la l’acord del ple municipal de l’Ajuntament de Calafell d’adherir-se a l’AMI

El jutjat contenciós administratiu de Tarragona ha acceptat el recurs de l’advocacia de l’estat espanyol contra l’Ajuntament de Calafell per la seva adhesió a l’AMI (Associació de Municipis per la […]

Avatar
Agències 03/04/2019
Ajuntament de Calafell

El jutjat contenciós administratiu de Tarragona ha acceptat el recurs de l’advocacia de l’estat espanyol contra l’Ajuntament de Calafell per la seva adhesió a l’AMI (Associació de Municipis per la Independència) i ha anul·lat l’acord del ple municipal amb què el consistori va aprovar entrar a l’entitat. Segons ha avançat el Diari de Tarragona, el tribunal conclou que defensar un projecte polític d’àmbit supramunicipal no és competència d’un ajuntament.

El litigi judicial va arrencar el 2015, quan el ple de Calafell va aprovar la incorporació a l’AMI amb el suport de 12 dels 21 regidors del consistori. L’any 2017, però, la delegació del govern espanyol va denunciar l’Ajuntament per haver pagat una quota de 1.859 euros a l’entitat independentista.

L’alcalde, Ramon Ferré (PSC), va escudar-se en base a l’assessorament de la Comissió Jurídica de la Generalitat. Aquest ens va confirmar la legalitat del tràmit i va concloure que l’Ajuntament havia d’adherir-se a l’AMI perquè així ho havia decidit la majoria del plenari. Ferré governa a Calafell amb el PP i el partit independent UAM.