Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La justícia allarga la persecució política a les encausades pels talls de l’AVE de Girona durant el 1r aniversari de l’1-O

|

- Publicitat -

La repressió judicial contra l’independentisme no s’atura, si bé a l’Estat espanyol li agrada allargar el patiment. Aquest dimarts, 28 de març, després de 5 anys de persecució política, alguns dels 21 encausats pels talls a l’AVE de Girona durant el primer aniversari del referèndum de l’1-O tenien previst seure al banc dels acusats enfrontant-se a penes de 4 anys de presó. Davant aquesta nova ofensiva judicial repressiva, s’han convocat concentracions i actes de suport a les quatre persones que seran jutjades que reclamen la seva absolució. La justícia, tanmateix, ha decidit ajornar el judici, allargant així el patiment de les persones encausades.

El nombre de persones represaliades per aquests fets ascendeix fins a 21, i aquest dimarts estava previst jutjar a quatre d’elles. Per això, s’havia convocat un gran acte de concentració davant els Jutjats de Girona per tal de donar suport a les encausades. L’esdeveniment compta amb la participació de la CUP, Arran, el SEPC, Òmnium i l’ANC, que conduiran un acte polític; a continuació es presentaran les causes antirepressives i, finalment, tindrà lloc un esmorzar, un vermut i concerts a càrrec d’Ebri Knight, Milenrama, o Punkústic, entre altres. “Les companyes surten dels jutjats i són acollides a les portes amb crits d’ànims. L’ajornament provoca més dolor en allargar un procés que no hauria d’haver existit mai”, informa Alerta Solidària a través de Twitter.

Publicitat


“És evident que es tracta d’una estratègia de l’Estat per a destruir i criminalitzar el moviment independentista“, denuncia el manifest de ’21 raons’, el grup de suport a les persones encausades. “Aquesta macrocausa policial és en definitiva un acte de revenja i càstig col·lectiu contra l’independentisme, i l’autoorganització popular que opta per la persistència de la ruptura desobeint la in-justícia de l’Estat Espanyol”, afegeixen.

Et pot interessar  En llibertat provisional el talp dels Mossos a la Guàrdia Civil i presumpte blanquejador de diners

En el manifest publicat en l’aniversari dels talls, ’21 raons’ també denuncia el paper dels Mossos d’Esquadra i de la Generalitat en aquest procés judicial. “Aquesta repressió és impulsada pels aparells de l’Estat Espanyol, però que també ho és pel cos de Mossos d’Esquadra i el Govern de la Generalitat de Catalunya, que en aquest cas han imputat a 2 de les 21 companyes utilitzant la pràctica il·legal d’arxius policials que tantes vegades hem denunciat des dels moviments socials”, exposen, tot titllant aquests fets de “col·laboracionisme amb l’Estat Espanyol”. 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut