Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

La Junta de Portaveus del Parlament continuarà treballant demà una declaració de suport a Marcel Vivet

|

- Publicitat -
La Junta de Portaveus treballa una declaració de solidaritat amb Marcel Vivet perquè no es produeixi un altre cas igual com el seu. Després que l’Audiència de Barcelona hagi condemnat el jove independentista a 5 anys de presó, la CUP-NCG ha reclamat aquest dimecres una reunió extraordinària de la Junta. En acabar el ple, l’òrgan parlamentari ha reunit els i les representants dels grups per debatre una proposta de text consensuada per ERC, Junts i la CUP. Els comuns hi han presentat esmenes. Segons fonts presents a la reunió, no hi ha hagut consens, i el bloc sobiranista ha prioritzat continuar treballant-hi per reunir els màxims suports possibles. És per això que la Junta es tornarà a reunir demà a les 8:30 per seguir debatent el text.
Segons fonts dels grups independentistes, els comuns han presentat esmenes complicades de poder acceptar. Consideren que En Comú Podem s’acabarà abstenint a la votació sobre la declaració de solidaritat amb Vivet. Els comuns han presentat una esmena, a la qual ha tingut accés l’ACN, on proposen “condemnar el paper desenvolupat per la Conselleria d’Interior en aquest cas exercint d’acusació particular, reclamant 4 anys i 9 mesos de presó per Marcel”. A més, el grup de Jéssica Albiach emplaça el Govern a “retirar-se com acusació particular de totes les causes obertes per l’exercici del dret a la lliure manifestació”. “I en el cas que es presenti recurs a la sentència de presó de Marcel Vives, la Generalitat es retiri com acusació particular”, afegeix l’esmena dels comuns.

Segons les fonts consultades, la prioritat del bloc sobiranista és que el text acabi tenint el màxim de suports possibles. Ja es dona per fet que no tindrà el suport dels grups unionistes -PSC, Vox, Cs i PPC-, però l’objectiu és que sí que hi hagi quòrum entre ERC, Junts, CUP i comuns.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió