Diumenge, 20 de setembre de 2020 - Edició 787
La República

La jugada de Sánchez per protegir la monarquia: limitar la inviolabilitat de Juan Carlos I i allunyar-lo de Felipe VI

El president del Gobierno planteja revisar els aforaments de càrrecs públics a la Constitució, “també per al cap d’Estat”

Avatar
Agències 09/07/2020
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en un moment de la declaració institucional que ha pronunciat el 20 de juny del 2020. (Horitzontal)

El president del Gobierno, Pedro Sánchez, s’ha obert a modificar la Constitució per limitar la inviolabilitat del rei i que aquesta se circumscrigui a la seva activitat en el càrrec. “La Constitució espanyola ha d’evolucionar conforme a les exigències d’exemplaritat i conducta política de les societats”, ha dit Sánchez en una entrevista amb ‘eldiario.es’ i ‘Infolibre’. El cap de l’executiu ha plantejat “una reforma de la Constitució per revisar els aforaments dels càrrecs públics perquè estiguin circumscrits a la seva activitat parlamentària, i no a una altra”. Per tant, si això defenso per a qualsevol càrrec públic, lògicament també per al cap d’Estat”, ha afegit.

“No hi ha espai per a la impunitat en el nostre país”, ha dit Sánchez, que ha insistit que les informacions sobre els presumptes negocis irregulars del rei emèrit, Joan Carles I, són “pertorbadores”. Sánchez ha destacat que “és la mateixa Casa Reial la que està marcant distàncies amb aquesta suposada pràctica reprovable”. “Deixem treballar a la justícia”, ha demanat.

Relacionats