Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

La JEZ porta a Fiscalia l’alcalde català que hauria desobeït el 10-N pels presos polítics

Ho fa després d’una denúncia de Cs i subratlla que hi ha fotografies que “evidencien” que el consistori no va retirar “símbols partidistes”

Agències 14/11/2019
La fotografia que acompanyava la denúncia que Cs va inteposar davant la junta electoral, que ara ha decidit enviar el cas a Fiscalia perquè investigui si l'alcalde de Torroella va cometre desobediència. Cedida aquest 14 de novembre del 2019

La Junta Electoral obre la via judicial contra l’alcalde de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) per mantenir les pancartes a favor dels presos i els llaços grocs a la façana de l’Ajuntament aquest 10-N, el dia de les eleccions generals. Ho fa arran d’una denúncia presentada per Ciutadans (Cs). L’acord de la Junta Electoral de Zona (JEZ) de la Bisbal d’Empordà subratlla que les fotografies que acompanyen la denuncia “evidencien” que el govern municipal “no va complir l’acord que li requeria expressament la retirada de símbols partidistes”. Per això, la JEZ envia el cas a la Fiscalia de Girona perquè investigui si l’alcalde, Jordi Colomí (UPM), ha comès un delicte de desobediència.

L’acord de la JEZ de la Bisbal d’Empordà s’ha pres arran d’una denúncia presentada per Cs. Era la segona del partit que arribava davant la junta electoral, i es va interposar el 10 de novembre, el mateix dia de les eleccions al Congrés i al Senat. La denúncia s’acompanyava amb fotografies de la façana de l’Ajuntament, on s’hi veuen llaços grocs, una estelada i tres pancartes. A dues s’hi llegeix ‘Llibertat presos polítics’ i a la tercera, ‘Torroella contra la sentència’ (en al·lusió al judici de l’1-O).

La JEZ subratlla que les imatges “evidencien” que l’Ajuntament de Torroella va incomplir “l’acord que li requeria expressament la retirada dels símbols partidistes de la casa consistorial, amb l’advertiment al seu representant que en cas de no complir-lo podria ser constitutiu d’un delicte de desobediència”. Per això, la JEZ de la Bisbal ha acordat trametre el cas a la Fiscalia de Girona perquè, si cal, s’iniciïn “les accions penals pertinents” contra l’alcalde, Jordi Colomí, per un delicte de desobediència.

Colomí, que es va presentar a les municipals sota les sigles d’Unitat i Progrés Municipal (UPM) va accedir per primer cop a l’alcaldia aquest passat mes de juny. Ja havia estat regidor d’Urbanisme entre els anys 1991 i 2003.

A les municipals d’aquest maig, UPM va guanyar les eleccions a Torroella de Montgrí i va treure sis regidors. Colomí va ser investit alcalde després de tancar un acord amb ERC (que va ser segona força, amb quatre edils).