Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024
Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024

La JEC sanciona Pedro Sánchez per l’entrevista a RTVE sobre el seu període de reflexió en plena campanya electoral pel 12-M

|

- Publicitat -

La Junta Electoral Central (JEC) ha obert un expedient contra el president del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS), José Félix Tezanos, per l’enquesta ‘flash’ publicada la setmana passada sobre el període de reflexió de Pedro Sánchez per decidir si continuava al càrrec. A la vegada, també ha sancionat el president espanyol per l’entrevista que hores després va fer a RTVE, arran de les denúncies interposades per ERC, PP i Cs.

La formació republicana d’ERC va ser la primera a portar davant la JEC aquesta actuació més que sospitosa dels socialistes, i que els va servir per acabar de posar les enquestes a favor seu. Els republicans van denunciar la compareixença de Sánchezl’entrevista que li va fer TVE aquest vespre, així com l’enquesta flaix del CIS, en considerar que tots tres elements representen un “ús electoralista del càrrec” de Sánchez. 

Publicitat

L’anunci de la pausa del president espanyol, que va comunicar a través d’una carta oberta, va coincidir de ple amb l’inici de la campanya electoral per a les eleccions catalanes del 12-M, monopolitzant així el debat cap al PSOE i cap al candidat socialista, Salvador Illa. Les formacions independentistes van denunciar aquesta ingerència política al cap de cinc dies, quan Sánchez va confirmar que es mantenia al càrrec amb la intenció de “regenerar la democràcia”, però sense mesures que vagin en aquesta línia. Posteriorment, Sánchez a oferir una entrevista a RTVE.

D’altra banda, la JEC no ha expedientat el president del govern espanyol per la roda de premsa que va fer per anunciar que, després del període de reflexió, havia decidit continuar al càrrec.

Et pot interessar  Bolaños espera que Sánchez continuï: "No ens poden doblegar amb mentides i boles"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut