Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

La JEC multa Pedro Sánchez per vulnerar el “principi de neutralitat” en una roda de premsa a Brussel·les

Sanció de 2.200 euros al president del govern espanyol en funcions per "manifestacions de contingut valoratiu i electoralista"

|

- Publicitat -

Males notícies per Pedro Sánchez. La Junta Electoral Central (JEC) ha imposat una multa de 2.200 euros al president del govern espanyol en funcions per haver trencat el “principi de neutralitat” en una roda de premsa a Brussel·les després del Consell Europeu dels dies 29 i 30 de juny, quan ja hi havia les eleccions del 23-J convocades.

La JEC argumenta que Sánchez va vulnerar l’article 50.2 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG) fent “manifestacions de contingut valoratiu i electoralista” aprofitant “els mitjans públics de què disposava” com a president del govern espanyol, fet que va suposar una desviació del “principi d’igualtat entre les formacions polítiques que concorren a les eleccions”.

Publicitat

Prèvia denúncia dels populars

La Junta Electoral Central actua arran d’una denúncia del PP pel contingut de la roda de premsa que va oferir a Brussel·les el 30 de juny en condició de president del govern espanyol. Aquell dia, Sánchez va fer bandera de la situació econòmica de l’Estat i va respondre preguntes de la premsa sobre els pactes electorals que el PP havia assolit amb Vox acusant els populars de canviar “drets per vots”.

L’expedient apunta que Sánchez va fer afirmacions “valoratives” per aconseguir un criteri “favorable” dels ciutadans a la gestió del seu govern, mentre que va atribuir “retrocessos i retallades de drets” als governs que sorgeixen d’acord entre partits de signe polític diferent.

La JEC ja va sancionar el líder del PSOE el 2019, quan el va obligar a pagar 500 euros per haver concedit una entrevista a La Sexta durant la precampanya de les eleccions del 10-N des de les instal·lacions del Palau de la Moncloa.

Et pot interessar  Cap sorpresa: l'entitat espanyolista Manos Limpias admet que va basar la denúncia contra Begoña Gómez en notícies possiblement falses
Publicitat

Opinió

Minut a Minut