Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

La JEC comença la bruta estratègia contra l’acta de Juvillà analitzant escrits del PP, Vox i Cs

Els tres partits s’oposen a què continuï com a diputat mentre la sentència no sigui ferma

Agències 21/12/2021
Pau Juvillà, secretari tercer de la mesa del Parlament

La Junta Electoral Central (JEC) analitzarà aquest dimecres en una reunió a les 13 hores els escrits de PP, Vox i Cs que reclamen que deixi sense efecte l’acta de diputat del secretari tercera de la Mesa del Parlament, Pau Juvillà (CUP-NCG). Fonts parlamentàries confirmen que el cas Juvillà està inclòs en l’ordre del dia de la reunió i que la JEC estudiarà la petició dels tres partits, que s’oposen a què Juvillà mantingui l’escó mentre la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que l’ha condemnat a sis mesos d’inhabilitació per no retirar llaços grocs de la Paeria no sigui ferma. La majoria independentista del Parlament va aprovar blindar l’escó de Juvillà a l’espera que s’hi pronunciï el Tribunal Supremo.

PP, Vox i Cs pretenen que la JEC ordeni la retirada de l’escó al Parlament sense esperar que el Suprem resolgui en última instància el recurs que presenti Juvillà contra la sentència del TSJC.

És el que va passar amb l’expresident de la Generalitat Quim Torra, que va perdre l’acta de diputat per ordre de la JEC, que va donar resposta a una petició de Vox, Cs i PP.