Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

La inversió estatal ha estat més gran a Madrid que a Catalunya durant els últims cinc anys

|

- Publicitat -

La diferència d’inversió estatal entre Catalunya i Madrid ha estat més baixa a Catalunya que a la capital espanyola durant els últims cinc anys. Segons un article de La Vanguardia, després de comptabilitzar-ho de diverses maneres, en totes elles Catalunya se situa per sota de Madrid, tant el valor absolut, en relació amb el total, en relació amb el PIB de cada comunitat i amb la població del territori.

L’escàndol és major si es té en compte que Catalunya té més nombre d’habitants i el seu PIB en tres dels cinc exercicis comptats va ser superior al de Madrid. A més, segons explica el diari, les xifres contrasten amb les que fixen els pressupostos de l’Estat, on sempre es preveu que Catalunya tingui més inversió que Madrid.

Publicitat

El director del servei d’estudis de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Ramon Rovira, ha explicat que Aquesta major inversió és deguda al pes dels ministeris i de l’Administració de l’Estat a la capital espanyola. També evidencia la importància de la descentralització, ja que la resta de comunitats rebrien més recursos si l’Administració estatal estigués més repartida. Així es denomina “l’efecte capitalitat” per Madrid, que sempre tindrà més recursos públics per invertir.

Et pot interessar  El turisme a Catalunya ja supera en un 3,4% les xifres prepandèmia: el primer trimestre tanca amb més de 2 milions de visitants estrangers
Publicitat

Opinió

Minut a Minut