Dijous, 9 de febrer de 2023 - Edició 1659
La República

La inversió de l’estat en llengües oficials és ínfima: Un 2,7% dels 1.200 MEUR pressupostats

La consellera de Cultura denuncia el projecte del Gobierno anomenat “nova economia de la llengua”: “Des de Catalunya hem de denunciar aquesta manca de responsabilitat”

Agències 10/03/2022
Pla mig de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, durant l'entrevista amb l'ACN al Departament de Cultura, el 16 de novembre del 2021.

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha denunciat que el nou projecte del govern espanyol anomenat “nova economia de la llengua” només destina un 2,7% dels 1.200 MEUR d’inversió a llengües que no són el castellà. Tot i que, segons ha recordat, el 40% dels ciutadans de l’Estat viu en territoris amb una llengua pròpia cooficial. En el marc d’una interpel·lació al ple del Parlament, la consellera ha lamentat que l’Estat “no ha afavorit ni afavoreix la diversitat cultural i lingüística”. “Des de Catalunya hem de denunciar aquesta manca de responsabilitat”, ha afegit. D’altra banda, ha animat els creadors audiovisuals a fer productes en català i ha garantit que, per al seu departament, aquest sector és “estratègic”.

A la mateixa interpel·lació, la consellera de Cultura ha explicat que el Departament manté reunions amb totes les plataformes de streaming i que aquestes trobades “avancen de manera molt positiva”. Garriga s’ha mostrat convençuda que aquestes reunions “aviat donaran bons fruits”. Una vegada més, la titular de Cultura ha reivindicat que l’audiovisual és un sector “estratègic i cabdal” pel país.

També ha destacat el “gran dinamisme” del sector audiovisual català. Ha recordat que el sector del cinema i l’audiovisual generen a Catalunya una riquesa amb més de 2.000 empreses, 14.000 persones treballant-hi i un volum de negoci de gairebé 2.000 MEUR.