Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La Intersindical-CSC acusa Foment d’intentar vulnerar drets fonamentals quan parla de “vaga política”

|

- Publicitat -

La Intersindical-CSC considera que quan Foment de Treball es refereix a l’aturada de país convocada per aquest sindicat i la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) el pròxim 11 d’octubre com a “vaga política” “sona” a un intent de “vulnerar drets fonamentals de nou”. Recorden que la patronal ja va intentar declarar il·legal la vaga del 8-N del 2017, un tema que encara està pendent de resolució al Tribunal Suprem. En un acte a Girona, el vicesecretari general del sindicat, Sergi Perelló, ha fet una crida a la unitat amb la resta de sindicats per defensar aquest dret fonamental que “està en perill” davant l’actitud “bel·ligerant” de “certes patronals” i partits com el PP, Ciutadans, VOX i “darrerament també el PSOE amb les seves obstinacions d’aplicar més repressió i l’article 155”. Perelló manté que la vaga d’aquest mes s’inscriu en les demandes socials i laborals.

“En un context de vulneració de drets i llibertats i de retallades fonamentals i quan Foment de Treball fa declaracions dient que no té sentit i que és una vaga política, sona a intentar vulnerar dret un altre cop”, ha insistit el vicesecretari general del sindicat, Sergi Perelló.  Des del sindicat s’ha subratllat que darrere la vaga general de l’11 d’octubre hi ha les demandes de millores socials i laborals si bé no neguen que s’inscriu en un context social i polític concret, com és la futura sentència del procés però també tot un seguit de lleis catalanes que han quedat suspeses pels tribunals entre el 2015 i el 2017. “Aquesta vaga només té demandes socials i laborals perquè hi ha prou motius per anar-hi”, ha afegit Perelló, fent esment a les 32 lleis catalanes suspeses pels tribunals, de les quals catorze són d’àmbit social.

Publicitat

Nou local a Girona

Perelló ha fet aquestes declaracions durant la presentació del nou local que el sindicat ha obert a Girona, el primer a comarques gironines. Durant l’acte, s’ha fet èmfasi en la necessitat de construir una república catalana com a “única via” per oferir un futur millor als ciutadans i on les “persones estiguin per sobre del capital” i també en el creixement que han experimentat a tot el país en els últims dos anys. Així s’ha passat de prop de 2.000 afiliats a tenir-ne actualment uns 4.500 i 600 delegats i es treballa en seguir estenent-se al territori en tots els sectors i amb l’obertura de locals a Lleida, Tarragona i Manresa, entre d’altres. Actualment el 65% dels afiliats són treballadors d’empreses privades.

La portaveu de la Unió Territorial de les Comarques Gironines del sindicat, Àngels Torrents, ha destacat el creixement que han tingut també a comarques gironines. Fa dos anys tenien un centenar d’afiliats i ara ja són uns 700 i prop d’un centenar de delegats. La previsió és seguir guanyant representació al sector públic i a les grans empreses. Actualment són primera força sindical als serveis territorials de la Generalitat (les eleccions s’hauran de repetir perquè s’han impugnat) i als ajuntaments de Girona i Lloret. També tenen representació a comitès d’empreses destacades com Sanofi, Font Vella i les fundacions Drissa i MAP, entre d’altres.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut