Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

La injustícia espanyola rebutja dos recursos de Junqueras sobre el seu Habeas Corpus i sobre la paralització de la sentència

|

- Publicitat -

El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha desestimat dos recursos presentats per Oriol Junqueras i el seu entorn en el marc de la condemna del Tribunal Suprem pel procés sobiranista.

El primer fa referència a l’Habeas Corpus, el recurs interposat per la família de Junqueras -el pare i dona- d al jutjat de Manresa el gener del 2020 amb el qual demanaven la posada en llibertat immediata del líder d’ERC, després que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) hagués indicat que tenia immunitat com a eurodiputat.

Publicitat

D’altra banda, el segon fa referència a la decisió del Suprem de no paralitzar la sentència mentre Luxemburg resolia si, precisament, el president republicà tenia o no immunitat, qüestió plantejada pel mateix Suprem. El TC tomba el recurs però amb tres vots particulars.

Et pot interessar  La justícia espanyola és tan "imparcial" que desenes de jutges d'arreu d'Espanya discuteixen sobre la llei d’amnistia en un xat intern
Publicitat

Opinió

Minut a Minut