Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La injustícia espanyola imposa definitivament l’anul·lació del vot de Lluís Puig

|

- Publicitat -

La injustícia espanyola es posiciona a favor del PSC, altra vegada. El Tribunal Constitucional (TC) anul·la definitivament el vot del conseller a l’exili, Lluís Puig al Parlament i sosté que, tenint en compte que es troba a Brussel·les, el vot a distància no té cabuda en el reglament espanyol.

Així ho ha avançat NacióDigital, qui ha tingut al text que arribarà pròximament al Parlament per notificar la resolució. Davant la sentència, que és ferma, la presidenta de la cambra, Laura Borràs, haurà de decidir si l’acata i no comptabilitza a partir d’ara el vot de Puig, o bé, si s’enfronta a la decisió judicial i assumir-ne les conseqüències. En l’escrit es recorda que Puig té una ordre judicial de cerca i captura i d’ingrés a la presó i diu textualment: “Voluntàriament, ha decidit eludir l’acció de la jurisdicció penal espanyola”.

Publicitat

La decisió del TC no té un caràcter retroactiu en acords aprovats al Parlament respecte al vot de Puig, això vol dir que a partir d’ara el vot del conseller no té cabuda i no comptabilitza en cap aprovació.

Et pot interessar  Lluís Puig demana a Junts repetir a les llistes del 12-M per “poder tornar a trepitjar el Parlament”
Publicitat

Opinió

Minut a Minut