Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

La injustícia espanyola imposa definitivament l’anul·lació del vot de Lluís Puig

El TC sosté que no s’ajusta al reglament del Parlament i al·lega que vulnera els drets de la resta de diputats

Redacció 29/06/2022
Lluís Puig després de comparèixer davant la justícia belga per l'euroordre, el 23 de juny del 2020. (Horitzontal)

La injustícia espanyola es posiciona a favor del PSC, altra vegada. El Tribunal Constitucional (TC) anul·la definitivament el vot del conseller a l’exili, Lluís Puig al Parlament i sosté que, tenint en compte que es troba a Brussel·les, el vot a distància no té cabuda en el reglament espanyol.

Així ho ha avançat NacióDigital, qui ha tingut al text que arribarà pròximament al Parlament per notificar la resolució. Davant la sentència, que és ferma, la presidenta de la cambra, Laura Borràs, haurà de decidir si l’acata i no comptabilitza a partir d’ara el vot de Puig, o bé, si s’enfronta a la decisió judicial i assumir-ne les conseqüències. En l’escrit es recorda que Puig té una ordre judicial de cerca i captura i d’ingrés a la presó i diu textualment: “Voluntàriament, ha decidit eludir l’acció de la jurisdicció penal espanyola”.

La decisió del TC no té un caràcter retroactiu en acords aprovats al Parlament respecte al vot de Puig, això vol dir que a partir d’ara el vot del conseller no té cabuda i no comptabilitza en cap aprovació.