Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

La injustícia espanyola arxiva la causa contra 27 policies espanyols per les càrregues de l’1-O

La jutgessa conclou que els agents van actuar amb proporcionalitat per fer complir la llei als ciutadans que votaven

|

- Publicitat -

La brutalitat de la policia espanyola contra els i les votants de l’1-O continua impune. La justícia, a petició de la Fiscalia, ha arxivat la causa oberta contra 27 policies espanyoles per les càrregues policials del referèndum a Girona, Sant Julià de Ramis i Aiguablava, que van causar almenys 300 ferits, segons ha publicat ‘El Mundo’ i ha confirmat RAC1.

La jutgessa del jutjat número 2 de Girona no ha vist excés de violència en les terribles actuacions que la policia espanyola va dur a terme a la capital gironina, així com a Sant Julià de Ramis i Aiguablava. Conclou que els agents van actuar amb proporcionalitat per fer complir la llei als ciutadans que votaven a quatre col·legis electorals i que van ser víctimes de la força bruta de la policia espanyola, de manera que, tal com demanava la Fiscalia, ha arxivat la querella contra els agents presentada pels mateixos ferits. Els advocats dels i les querellants han presentat un recurs contra l’arxivament de la causa conjunta, per intentar que la causa arribi a un judici.

Publicitat

Aquesta decisió arriba després que l’Audiència resolgués, en una interlocutòria, que els policies que van carregar durant l’1-O només podien ser acusats de delictes lleus de lesions i argumentant que, o bé els fets havien prescrit, o bé es podia aplicar l’eximent del Codi Penal que preveu que van actuar “en compliment d’un deure”.

Et pot interessar  La justícia espanyola és tan "imparcial" que desenes de jutges d'arreu d'Espanya discuteixen sobre la llei d’amnistia en un xat intern
Publicitat

Opinió

Minut a Minut