Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La imprevista votació del PP al Senat retorna els pressupostos espanyols al Congreso

|

- Publicitat -

La imprevista maniobra del Partido Popular ha causat maldecaps al Gobierno de Sánchez. Els populars han votat a favor d’una esmena sobre la promoció del català, el basc i el gallec, amb l’objectiu d’endarrerir l’aprovació del pressupost general de l’Estat.

A conseqüència d’aquesta votació, els comptes de Montero tornaran a la cambra baixa espanyola. Així, els populars han volgut posar bastons a les rodes al Gobierno, que es menjaran els torrons sense un pressupost aprovat.

Publicitat

Sánchez ha valorat que “si això serveix perquè el PP reconsideri la seva política, benvingut sigui” ha dit. El Gobierno no ha fet més valoracions davant aquesta imprevista negativa. També mostra els pocs escrúpols dels populars, disposats a votar a favor d’assumptes en els quals no creuen, simplement per ajornar l’aprovació dels comptes.

Els comptes no s’aprovaran, doncs, fins d’aquí a una setmana, previsiblement fins al dia 28 de desembre, quan es votaran de nou al Congreso.
Els senadors han votat telemàticament les esmenes parcials que quedaven vives, fet que ha propiciat la maniobra dels populars per endarrerir una setmana l’aprovació dels comptes. La modificació aprovada és l’esmena 3702 del senador de Compromís Carles Mulet, que proposa destinar 1,6 milions d’euros a la “promoció i difusió de les llengües protegides per la carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries, a les comunitats autònomes de Galícia, Astúries, Euskadi, Navarra, Aragó, Catalunya, València i Illes Balears”.

L’esmena trenca les previsions del Gobierno, que havia promès que aprovaria els comptes “en temps i forma” i que ja no haurien de retornar a la cambra baixa. L’executiu espanyol ha comptat amb el suport d’ERC, PNB, Bildu, Teruel Existe, Mas Madrid, PRC, Més per Mallorca, Geroa Bai, Adelante Andalucía, Agrupació Socialista Gomera i el Partit Aragonés. Els aliats de l’executiu han votat en contra de les esmenes, però els càlculs de l’executiu s’han trencat amb la de Compromís pel canvi de posició del PP. Sembla per tant, que als de Sánchez se’ls ha girat feina per aquest nadal.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut