Edició 2115

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 11 de maig del 2024
Edició 2115

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 11 de maig del 2024

La història de Carme Forcadell i el seu bolígraf lila

|

- Publicitat -

La presidenta Carme Forcadell, ara empresonada a Mas d’Enric, no ha deixat de treballar per la igualtat entre preses i per la millora dels drets de les internes, segons fonts properes a la política. A més, també han explicat que ha encomanat l’escriptura a algunes de les recloses de la mateixa presó que ella a partir d’una curiosa i entranyable història: Forcadell sempre ha escrit les cartes a l’exterior amb un bolígraf de tinta lila. Un dia, quan el bolígraf es va acabar, el va llençar a la paperera. Al cap d’una estona, el va veure en mans d’una companya reclusa que intentava, en va, escriure-hi. Quan la Carme li va preguntar què feia, ella li va respondre que volia, com ella, escriure “en tinta feminista”.

Forcadell, veient que a partir d’aquest gest podia encomanar l’empoderament real de les dones a partir de l’escriptura, va demanar que li portessin a Mas d’Enric una caixa plena de bolígrafs liles per poder-los repartir a totes les preses que compartien presó amb ella.

Publicitat

“No només les volem recordar, les volem reivindicar!” diu la Vicesecretària General de les Dones d’Esquerra Republicana, Mireia Mata, alhora d’explicar la nova campanya que han engegat “per fer un tribut” a Carme Forcadell. I és que, amb motiu d’aquesta història, milers de bolígrafs liles seran entregats a dones d’arreu del país. Alhora, Mata ha lloat la tasca d’ERC Dones per la feminització dels càrrecs del partit republicà, “un gegantí esforç de feminització i reivindicació de totes les nostres companyes”, ha sentenciat.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut