Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

La hipocresia de Sánchez: Ara lamenta les morts de Melilla, però es nega a condemnar l’actuació violenta dels gendarmes marroquins

Sánchez: “Em solidaritzo amb els familiars dels morts, però em poso a la pell de les forces i cossos de seguretat de l’Estat, de la gendarmeria marroquina que va defensar els nostres policies i guàrdies civils”

Redacció 29/06/2022

Després de la polèmica per a la massacre a Melilla i la pluja de crítiques per a les paraules de Sánchez qui va agrair l’actuació policial i d’assegurar que estava “molt ben resolt”, el president del Gobierno n’ha fet referència públicament. De fet, per pressions s’ha vist obligat a recular en les seves paraules. El líder de l’Executiu ha titllat ara aquesta matança de “tragèdia” i ha lamentat les morts dels migrants: “Jo vaig veure les imatges després de fer aquesta declaració. És evident que lamento les morts, però posem-nos a la pell dels agents ferits”, ha assenyalat aquest dimecres en una entrevista a la Ser.

Malgrat aquesta lamentació, un cop es van fer ressò de les seves escrupoloses declaracions el president espanyol continua agraint la feina dels gendarmes marroquins i, seguidament ha manifestat amb contundència: “Cal posar-se a la pell dels migrants morts, però també a la pell de les autoritats”, i de fet, ho ha volgut reiterar “Em solidaritzo amb els familiars dels morts, però em poso a la pell de les forces i cossos de seguretat de l’Estat, de la gendarmeria marroquina que va defensar els nostres policies i guàrdies civils, i el dret de Ceuta i Melilla a defensar les seves fronteres”.