Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

La hipocresia de Belarra: Exigeix una disculpa a Felipe VI, que depèn del Gobierno, pel mal gest a Colòmbia

|

- Publicitat -

La ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, ha exigit ara “una disculpa” al rei espanyol Felipe VI pel seu comportament durant la presa de possessió del president de Colòmbia, Gustavo Petro, el passat cap de setmana. Durant la cerimònia d’investidura es va exhibir l’espasa del llibertador Simón Bolívar –símbol de la independència de les antigues colònies espanyoles a Amèrica– i el monarca no es va posar dempeus, com sí van fer la resta de convidats a l’acte. “El nostre paper era mostrar tot el respecte i suport al procés democràtic recorregut. És inexplicable el que ha passat”, ha assenyalat la també secretària general de Podem. Aquesta reacció xoca amb un fet evident: el monarca depèn del Gobierno espanyol, que ha permès aquesta actitud imperdonable, i ara un sector es dedica a fer soroll, però arriben tard, ja que Felipe VI s’ha expressat en nom de tot Espanya i ni tan sols el Gobierno “més progressista de la història” el pot controlar.

També el secretari de Programa lila i diputat al Congrés, Pablo Echenique, ha carregat contra l'”acte irrespectuós de Felip VI” i ha preguntat si va ser autoritzat pel Ministeri d’Afers Exteriors. “Segons la Constitució Espanyola, el rei no pot fer el que li doni la gana. Els seus actes han de ser referendats”, ha recordat.

Publicitat

Podem no és l’únic partit que ha criticat el gest del rei. Des d’ERC, el diputat al Congrés Jordi Salvador l’ha titllat d'”impresentable” i l’ha acusat d’haver “renunciat a ser una persona per ser un digne successor d’una monarquia colpista, corrupta i profeixista”. “Lamentable”, ha conclòs.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut