Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La Guàrdia Civil inicia la persecució d’una diputada d’ERC al Congrés pel tall de la Jonquera de Tsunami Democràtic

|

- Publicitat -

La guàrdia civil investiga la diputada d’ERC al Congrés, Marta Rosique, per la seva relació amb el Tsunami Democràtic. ElMón.cat ha revelat que Rosique figura al sumari del tall de la Jonquera, el novembre de l’any passat, com la sospitosa número 70 d’un total de 196. Rosique, de 24 anys, és recordada per ser membre de la Mesa d’edat del Congreso en el ple de la Constitució de les dues últimes legislatures. També va ser protagonista en el moment del desallotjament del tall de la Jonquera, a l’intentar fer de mediadora amb els mossos. Ara, la Guàrdia Civil ha analitzat les seves xarxes per esbrinar quina relació té amb els possibles organitzadors del tall o amb altres participants.

A la seva fitxa també s’hi inclou tot el material que portava, com podien ser flassades, motxilles o bosses amb aliments, i a més, i consta que el seu cotxe va servir per formar part de la protesta. El dia d’avui, Rosique no té cap antecedent penal.

Publicitat

La mateixa diputada d’ERC ha denunciat, des del seu Twitter, que s’ha assabentat per la premsa d’aquesta investigació. “Sóc la setantena investigada als informes persecutors de les protestes postsentència”, exclama. Rosique també ha criticat que “la policia no té dret a qüestionar-nos el dret de manifestació. Ningú ens aturarà!”.

Et pot interessar  Tomàs Molina diu que "aportarà el sentit comú d'un home del temps clàssic" a la política
Publicitat

Opinió

Minut a Minut