Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

La Guàrdia Civil i el jutge Aguirre es quedaran amb les ganes d’investigar el patrimoni de Josep Lluís Alay: El fiscal s’hi oposa

Anticorrupció assegura que si es permetés la introspecció seria “un precedent extraordinàriament perillós per autoritzar investigacions sotmeses al caprici de qui decideixi investigar”

Àlex Huguet 07/05/2022

Fins i tot la fiscalia anticorrupció d’Espanya s’ha posat les mans al cap amb la poca discreció que tenen algunes institucions espanyoles per perseguir l’independentisme amb la cara destapada. Finalment, el fiscal s’ha oposat a fer que la Guàrdia Civil investigui el patrimoni del cap de l’oficina del president exiliat Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay. El lletrat ha enviat un recurs a l’Audiència de Barcelona contra la decisió del jutge espanyol Joaquín Aguirre.

L’acusació assegura que permetre aquesta introspecció seria un “precedent extraordinàriament perillós per autoritzar investigacions sotmeses únicament al caprici de qui decideixi investigar”, i deixa per terra la decisió del magistrat Aguirre, que volia determinar si Alay es va enriquir il·legalment.

En aquest sentit, el mateix Alay ha celebrat la decisió, fins i tot sorprès pel fet que anticorrupció s’hagi escandalitzat amb la persecució malaltissa del jutge Aguirre.