Dilluns, 10 de maig de 2021 - Edició 1018
La República

La Guàrdia Civil deté quatre CDR de Balaguer per una crema de neumàtics a les vies del tren

Mig centenar de persones s’han concentrat davant la caserna de la Guàrdia Civil de Lleida per demanar-ne la llibertat

Avatar
Agències 11/09/2020
Mig centenar de persones s'han concentrat davant la comissaria de la Guàrdia Civil de Lleida per demanar la posada en llibertat dels quatre CDR detinguts. Imatge de l'11 de setembre de 2020. (Horitzontal)

La Guàrdia Civil ha detingut aquest divendres quatre membres del CDR de Balaguer per la seva suposada implicació en una crema de neumàtics aquesta matinada en diversos punts de les vies del tren a Lleida, que no han afectat la circulació. Els quatre es troben a la comissaria de la Guàrdia Civil de Lleida i se’ls podria acusar d’un delicte de danys. Al migdia els CDR han convocat una concentració davant la comissaria per demanar la posada en llibertat dels detinguts. Hi ha assistit mig centenar de persones, que s’han concentrat al descampat de davant amb pancartes, estelades i amb consignes en contra de la repressió policial, al costat d’un nodrit desplegament policial de la Guàrdia Civil i dels Mossos d’Esquadra.

Els quatre joves han estat sota custòdia policial unes dotze hores i s’han negat a declarar a la comissaria. Estan pendents de comparèixer al jutjat quan se’ls requereixi. Els detinguts podrien ser acusats de danys. Els actes vandàlics amb què se’ls relaciona no han afectat la circulació ferroviària. A la sortida de la caserna, els detinguts han estat acompanyats per la cinquantena de persones que demanaven la seva llibertat