Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La Generalitat demana a la JEC que es pugui votar en meses a l’aire lliure

|

- Publicitat -

La Generalitat ha sol·licitat a la JEC avalar que en les eleccions del 14-F es pugui votar en meses a l’aire lliure als recintes electorals, per evitar contagis de coronavirus.

Ho ha explicat aquest dijous el director general de participació ciutadana i processos electorals de la Generalitat, Ismael Peña-López, en una entrevista a Catalunya Ràdio: “Creiem que s’acceptarà”. Peña-López també ha detallat que un quart de les 57.000 persones que van ser escollits titulars i primers suplents de mesa ja s’ha fet un test d’antígens de Covid-19, voluntari.

Publicitat

Ha animat els designats a acudir al centre mèdic per sotmetre’s a aquesta prova els dies que falten per les eleccions, ja que el diumenge no ho van poder fer: “No podem buidar els CAP i portar-los a 9.200 meses”.

Constitució de les taules

Segons les dades que disposa el Govern, un 99% de les meses podran constituir-se sense problemes, per la qual cosa “la probabilitat que tot vagi bé”, i no hagi d’ajornar el compte és molt alta, ha explicat Peña-López. Així i tot, si a les 10 del matí hi ha incidències, el Govern contactarà amb la Junta Electoral i amb les candidatures, i a les meses que no estiguin constituïdes no es podrà votar diumenge.

Et pot interessar  La JEC considera propaganda electoral la proposta de finançament singular d'Aragonès
Publicitat

Opinió

Minut a Minut