Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

La Generalitat demana a la JEC que es pugui votar en meses a l’aire lliure

Segons el Govern, el 99% de les meses es constituiran sense problemes

Redacció
Redacció 11/02/2021
Pla mig d'una dona votant en la simulació del 14-F a la seu electoral de la Masia Freixa de Terrassa, el 10 de febrer de 2021. (Horitzontal)

La Generalitat ha sol·licitat a la JEC avalar que en les eleccions del 14-F es pugui votar en meses a l’aire lliure als recintes electorals, per evitar contagis de coronavirus.

Ho ha explicat aquest dijous el director general de participació ciutadana i processos electorals de la Generalitat, Ismael Peña-López, en una entrevista a Catalunya Ràdio: “Creiem que s’acceptarà”. Peña-López també ha detallat que un quart de les 57.000 persones que van ser escollits titulars i primers suplents de mesa ja s’ha fet un test d’antígens de Covid-19, voluntari.

Ha animat els designats a acudir al centre mèdic per sotmetre’s a aquesta prova els dies que falten per les eleccions, ja que el diumenge no ho van poder fer: “No podem buidar els CAP i portar-los a 9.200 meses”.

Constitució de les taules

Segons les dades que disposa el Govern, un 99% de les meses podran constituir-se sense problemes, per la qual cosa “la probabilitat que tot vagi bé”, i no hagi d’ajornar el compte és molt alta, ha explicat Peña-López. Així i tot, si a les 10 del matí hi ha incidències, el Govern contactarà amb la Junta Electoral i amb les candidatures, i a les meses que no estiguin constituïdes no es podrà votar diumenge.