Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

La fotoperiodista Joanna Chichelnitzky lamenta haver estat denunciada com activista en un desnonament que exercia professionalment

|

- Publicitat -

La fotoperiodista, Joanna Chichelnitzky, ha denunciat que ha estat multada per cobrir fotogràficament un desnonament al Guinardó el desembre del 2020 al programa Planta Baixa de TV3.

L’actual aplicació de la Llei Mordassa limita la capacitat d’enregistrar les actuacions policials, algunes de les quals són crítiques com és el cas dels desnonaments. Després de fer les fotos, els agents la van identificar i, probablement, haurà de pagar 601 euros de multa.

Publicitat

Chichelnitzky va decidir quedar-se a dins de l’immoble gravant el que ha anomenat “l’arranca cebes”. Ha denunciat que estava correctament acreditada. La fotoperiodista va rebre posteriorment una denúncia en què se l’acusava de resistència i desobediència a l’autoritat.

Ha lamentat que “el relat dels mossos” és un altre, malgrat que les mateixes fotografies desmenteixen, almenys en part, la versió policial, i lamenta que se la integrés com una activista, quan estava exercint com a periodista.

Chichelnitzky, que ha cobert fotogràficament altres desnonaments, ha vist com la tornaven a identificar i en preguntar el motiu, li van dir que l’havien d’incloure a la llista d’activistes “seguint ordres” i que les identificacions s’acabaven convertint en multes.

Ha criticat que s’identifiqués els fotoperiodistes freelance joves, que no els veuen diàriament en els grans mitjans. Ha lamentat que la Llei Mordassa atempta contra els drets de les persones, ja que multen els activistes, però també les persones encarregades de mostrar aquestes discriminacions.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut