Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

La Fiscalia vol jutjar per delictes de terrorisme els 12 CDR de l’operació Judes

El ministeri públic atribueix a vuit dels investigats delictes de terrorisme, de tinença, dipòsit i fabricació d'explosius i estralls, mentre que als altres quatre els acusa directament de terrorisme

|

- Publicitat -

La Fiscalia demana que els 12 membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) que van ser detinguts en el marc de l’Operació Judes siguin jutjats per delictes de terrorisme, segons ha avançat ‘El Mundo’. El ministeri públic atribueix a vuit dels investigats, a més de delictes de terrorisme, delictes de tinença, dipòsit i fabricació d’explosius i estralls, mentre que als altres quatre els acusa directament de terrorisme.

Els 12 membres dels CDR investigats van ser detinguts el setembre del 2019, poc abans que es fes pública la sentència als líders independentistes, perquè, segons al·legava la policia, havien planejat accions violentes de cara l’aniversari de l’1-O. El magistrat del cas va concloure que els investigats havien format “una organització terrorista paral·lela, de caràcter clandestí i estable, l’objectiu del qual seria el de dur a terme accions violentes o atemptats contra objectius prèviament seleccionats”, i assenyalava algunes de les accions impulsades pels CDR, com ara els talls a les carreteres.

Publicitat

Durant l’Operació Judes es va detenir a 9 persones, set de les quals estaven acusades de terrorisme. Van ser empresonades de forma preventiva durant mesos, fins que l’Audiència Nacional va considerar que no hi havia prou proves que justifiquessin mantenir-les preses. El 2020, la mateixa Audiència va afegir quatre investigats a la causa.

Amb tot, ara només falta que la sala penal de l’Audiència Nacional confirmi l’obertura del judici, per tal que la Fiscalia pugui formular l’escrit d’acusació amb els delictes i fets concrets que atribueix a cadascun dels detinguts. Vuit persones estan acusades de pertinença a organització terrorista, tinença d’explosius i estralls, amb condemnes que poden arribar a un mínim de 17 anys de presó, mentre que a les quatre restants se’ls atribueix exclusivament el delicte de terrorisme.

Et pot interessar  Denuncien l'actuació "repressiva" de la Generalitat que vol ratificar la pena dels condemnats per protestes a Tarragona
Publicitat

Opinió

Minut a Minut