Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La fiscalia tomba la denúncia dels partits espanyolistes contra Cambray sobre la sentència del 25%

|

- Publicitat -

La Fiscalia dona la raó a Cambray, destrossant tots els arguments del grup espanyolistes. Així doncs, ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que arxivi les denúncies presentades per VOX, Hablamos Español i Societat Civil Catalana (SCC) contra el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, en relació amb la sentència del 25% de castellà a les aules.

Les formacions i les entitats en contra del català acusaven Cambray de “desobediència i prevaricació administrativa en considerar que no s’està executant la sentència del castellà”. Tot i això, el fiscal considera que els fets presentats no tenen les característiques de l’il·lícit penal de què se l’acusava. D’altra banda, la Fiscalia ha arxivat també la investigació oberta arran d’una denúncia de Cs pels mateixos fets.

Publicitat

En tres escrits, el fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres, recorda que no és part en el procediment del 25% de castellà, però li consta que no hi ha cap resolució del TSJC que hagi fet un requeriment coercitiu a la Generalitat ni s’hagi advertit de possibles conseqüències penals. A més, recorda també que la Generalitat ha anat presentant recursos legalment establerts i que el mateix TSJC ha admès fa pocs dies que no podia obligar a complir la sentència perquè el marc legal havia canviat des de l’aprovació al maig i al juny de la nova llei de política lingüística i d’un decret llei que prohibeix els percentatges de llengües a les escoles. En tot cas, diu el fiscal, hauria de ser el mateix TSJC qui obrís un procediment penal contra Cambray si considera que no ha complert legalment les seves instruccions.

Et pot interessar  ERC celebra l'ajornament del judici per l'1-O però reclama l'aplicació de l'amnistia a Jové, Garriga i Salvadó
Publicitat

Opinió

Minut a Minut