Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

La Fiscalia titlla de terrorisme anarquista trencar finestres i obstruir panys d’una seu del PP

El 2019, va haver-hi 37 detinguts per aquest motiu

Redacció 10/09/2019
Imatge de la seu del PP a Madrid

La Fiscalia General de l’Estat creu que “l’obstrucció de panys i fractura de finestrals” a la seu del Partit Popular a Madrid (la qual cosa defineix com “atac” i està sent investigada a l’Audiència Nacional malgrat que no és coneguda la seva autoria) s’emmarcaria dins el que s’anomena “Anarquisme Insurreccionista” o “terrorisme anarquista”.

Segons avança ‘Público’, així es desprèn de la memòria anual de la Fiscalia General de l’Estat corresponent a 2018, que dedica un espai a “l’Anarquisme Insurreccionista” dins d’un apartat titulat “l’actuació contra el terrorisme”. En total, el document quantifica 28 actes i 37 detinguts en aquest marc, 15 d’ells a Madrid, 6 a Múrcia i altres 6 a la Corunya. “L’activitat violenta es va focalitzar a Madrid i Barcelona, tenint incidència en dues ocasions a Gijón”, afegeix el text, que també assenyala accions com un “atac a les vies de l’AVE” en una protesta a Múrcia o l’explosió d’un “artefacte col·locat davant d’un concessionari de vehicles” a Barcelona. També es refereix a incendis en vehicles d’empreses relacionades amb el sector carni, a Astúries, atribuïdes al Front d’Alliberament Animal; incendis en cinc vehicles estacionats a la via pública, atribuïts a “Individualistas Tendiendo a lo Salvaje”, a València, però també “danys” a caixers automàtics per part del grup “M’cago en deu”, a Barcelona, o l ‘ “atac” als aparadors de dues immobiliàries a Tetuan (Madrid).

Dins de “l’àmbit radical”, segueix el text, van continuar “les activitats de propaganda i proselitisme amb l’organització de nombrosos actes”, “principalment dirigits al que anomenen la lluita anticarcelària”. Per acabar, la Fiscalia General de l’Estat assegura que van ser reivindicades prop del 50% de les “accions violentes en els portals web habituals de contrainformació, al contrari que l’any anterior” en què es van reivindicar la totalitat dels atacs.