Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La Fiscalia titlla de terrorisme anarquista trencar finestres i obstruir panys d’una seu del PP

|

- Publicitat -

La Fiscalia General de l’Estat creu que “l’obstrucció de panys i fractura de finestrals” a la seu del Partit Popular a Madrid (la qual cosa defineix com “atac” i està sent investigada a l’Audiència Nacional malgrat que no és coneguda la seva autoria) s’emmarcaria dins el que s’anomena “Anarquisme Insurreccionista” o “terrorisme anarquista”.

Segons avança ‘Público’, així es desprèn de la memòria anual de la Fiscalia General de l’Estat corresponent a 2018, que dedica un espai a “l’Anarquisme Insurreccionista” dins d’un apartat titulat “l’actuació contra el terrorisme”. En total, el document quantifica 28 actes i 37 detinguts en aquest marc, 15 d’ells a Madrid, 6 a Múrcia i altres 6 a la Corunya. “L’activitat violenta es va focalitzar a Madrid i Barcelona, tenint incidència en dues ocasions a Gijón”, afegeix el text, que també assenyala accions com un “atac a les vies de l’AVE” en una protesta a Múrcia o l’explosió d’un “artefacte col·locat davant d’un concessionari de vehicles” a Barcelona. També es refereix a incendis en vehicles d’empreses relacionades amb el sector carni, a Astúries, atribuïdes al Front d’Alliberament Animal; incendis en cinc vehicles estacionats a la via pública, atribuïts a “Individualistas Tendiendo a lo Salvaje”, a València, però també “danys” a caixers automàtics per part del grup “M’cago en deu”, a Barcelona, o l ‘ “atac” als aparadors de dues immobiliàries a Tetuan (Madrid).

Publicitat

Dins de “l’àmbit radical”, segueix el text, van continuar “les activitats de propaganda i proselitisme amb l’organització de nombrosos actes”, “principalment dirigits al que anomenen la lluita anticarcelària”. Per acabar, la Fiscalia General de l’Estat assegura que van ser reivindicades prop del 50% de les “accions violentes en els portals web habituals de contrainformació, al contrari que l’any anterior” en què es van reivindicar la totalitat dels atacs.

Et pot interessar  L'Associació de Fiscals retreu a la Fiscalia General de l'Estat que els ocultés la petició d'un informe sobre l'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut