Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

La Fiscalia s’empipa per l’absolució del ‘pintor’ de la tomba de Franco i prepara la venjança

El ministeri fiscal es retrata i diu que l’acció de dibuixar el colom de la pau, amb el text “per la llibertat” no pot ser emparada per la llibertat d’expressió

Redacció 09/02/2022

La Fiscalia de Madrid ha recorregut la sentència que va absoldre a l’escultor gallec Enrique Tenreiro dels delictes contra la llibertat de consciència i d’actes de profanació per realitzar una pintada sobre la tomba del dictador Francisco Franco a la Valle de los Caídos.

L’artista va ser notícia per escriure “per la llibertat” i dibuixar al seu costat un colom, símbol de la pau el 31 d’octubre de 2018. L’Audiència Provincial de Madrid va absoldre l’artista qui, sorprès, va dir que la justícia havia estat molt europea i poc franquista.

Però, segons avança InfoLibre, la Fiscalia ja prepara una ofensiva legal i es retrata al·legant com a motiu del recurs que l’acció de dibuixar el colom, juntament amb el text “per la llibertat” mentre deia “per la reconciliació dels espanyols” no pot ser emparada per la llibertat d’expressió. És a dir, el símbol de la pau i la memòria històrica o el rebuig cap a un dictador són fets inacceptables a parer del ministeri públic.