Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La Fiscalia s’empipa per l’absolució del ‘pintor’ de la tomba de Franco i prepara la venjança

|

- Publicitat -

La Fiscalia de Madrid ha recorregut la sentència que va absoldre a l’escultor gallec Enrique Tenreiro dels delictes contra la llibertat de consciència i d’actes de profanació per realitzar una pintada sobre la tomba del dictador Francisco Franco a la Valle de los Caídos.

L’artista va ser notícia per escriure “per la llibertat” i dibuixar al seu costat un colom, símbol de la pau el 31 d’octubre de 2018. L’Audiència Provincial de Madrid va absoldre l’artista qui, sorprès, va dir que la justícia havia estat molt europea i poc franquista.

Publicitat

Però, segons avança InfoLibre, la Fiscalia ja prepara una ofensiva legal i es retrata al·legant com a motiu del recurs que l’acció de dibuixar el colom, juntament amb el text “per la llibertat” mentre deia “per la reconciliació dels espanyols” no pot ser emparada per la llibertat d’expressió. És a dir, el símbol de la pau i la memòria històrica o el rebuig cap a un dictador són fets inacceptables a parer del ministeri públic.

 

Et pot interessar  La Fiscalia de la censura: demana dos anys de presó pels tuitaires que van criticar la família que volia el 25% de castellà a Canet
Publicitat

Opinió

Minut a Minut