Edició 2046

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 02 de març del 2024
Edició 2046

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 02 de març del 2024

La fiscalia manté la petició de 2 anys de presó per a Madí i altres acusats en el judici per frau vinculat a Triacom

|

- Publicitat -

La fiscalia manté la petició d’una pena de dos anys de presó per a l’exdirigent de Convergència Democràtica (CDC) i empresari David Madí i dos acusats més en el judici per presumpte frau fiscal vinculat a la productora audiovisual Triacom, que s’ha celebrat en un jutjat penal de Barcelona. Per al fiscal, les defenses dels empresaris tenen un “handicap” en aquesta causa, que és que Oriol Carbó, administrador de Triacom -al voltant de la qual giraria el presumpte entramat de factures falses-, ha reconegut els fets. Per a aquest acusat, el fiscal demana una pena de 8 mesos. També rebaixa a 12 mesos la petició per a Juan Manuel Parra, que va confessar que va facturar treballs a Triacom que en realitat havia prestat a Convergència.

Un dels pèrits citats en el judici ha afirmat que els empresaris van voler crear una “ficció” en les factures a Triacom i ha assenyalat que quan es vol “generar una aparença” hi ha aspectes que “desquadren”. Per la seva banda, l’inspector d’Hisenda que va elaborar l’expedient ha parlat de “divergències” i “indefinició” en la informació que recollien les factures i alabarans analitzats.

Et pot interessar  La Fiscalia i el Ministeri espanyol de Treball investiguen PIMEC i Uatae per un presumpte delicte de frau i falsedat documental
Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut