Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

La Fiscalia i el Ministeri espanyol de Treball investiguen PIMEC i Uatae per un presumpte delicte de frau i falsedat documental

S'investiga si Uatae hauria presentat un certificat fals de Pimec per justificar el seu registre i les subvencions sol·licitades

|

- Publicitat -

El jutjat d’instrucció número 17 de Madrid ha posat les organitzacions Pimec i Uatae al centre de la diana, i les investiga per un presumpte frau de subvencions i falsedat documental. A la vegada, també estan sent investigats els secretaris generals d’ambdues entitats, Josep Ginesta i María Josefa Landaburu, respectivament.

La investigació sorgeix arran de la denúncia que la Fiscalia i el Ministeri de Treball van presentar contra les dues organitzacions, al·legant que havien utilitzat un document suposadament fals per obtenir una subvenció pública destinada a associacions d’autònoms, que hauria estat concedida per sobre del que correspondria a les organitzacions investigades.

Publicitat

El procés judicial es va iniciar arran d’un escrit de la directora general de Treball Autònom, Maravillas Espín, el qual va portar la Fiscalia de Madrid a presentar una denúncia davant del jutjat 17 a principis d’aquest mes. Segons la denúncia, Uatae hauria presentat un certificat fals de Pimec per justificar el seu registre al Ministeri de Treball, cosa que hauria permès a Uatae rebre una subvenció superior a la que li correspondria. La subvenció atorgada a les dues organitzacions és de 266.123,10 euros, tot i que s’estima que la quantitat cobrada de manera irregular podria superar els 132.000 euros.

A la denúncia, la Fiscalia detalla que “del relat de fets i la documentació aportada a l’escrit fet arribar a la Fiscalia s’arriba a la indiciària conclusió que els denunciats, en el marc de la subvenció concedida, van dur a terme, concertadament, la realització de diferents actes fraudulents adreçats a obtenir indegudament un import superior al que legalment els corresponia”. De moment, el ministeri fiscal sol·licita que es prengui declaració com a investigats als secretaris d’Uatae i Pimec.

Et pot interessar  ERC, PSC, Junts, comuns i PPC coincideixen a reclamar un millor finançament en el primer debat preelectoral del 12-M

Uatae ha admès haver retornat la quantitat de diners denunciada per la Fiscalia, juntament amb un recàrrec d’interessos del 25%. A la vegada, la organització ha presentat un recurs contra el Ministeri de Treball. Pimec, per la seva banda, ha negat haver sol·licitat la subvenció o haver-se’n beneficiat, tot assegurant que no ha trobat cap irregularitat en el seu expedient intern. Fonts de Pimec també sostenen que la informació i la documentació facilitada per ells a Uatae era legal i que és la que sempre han fet servir.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut