Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La Fiscalia Europea cita David Madí com a investigat per desviament de fons de la UE

|

- Publicitat -

La Fiscalia Europea ha citat com a investigat l’empresari i ex dirigent de CDC David Madí per desviament de fons de la UE. En concret intenta esbrinar si va influir en el repartiment dels fons europeus Next Generation, segons ha avançat TV3 i ha pogut confirmar l’ACN. En el marc de l’operació Volhov es va enregistrar una conversa telefònica de Madí en què deia que en un acte de Foment havia parlat amb Iván Redondo, aleshores mà dreta de Pedro Sánchez, sobre el repartiment d’aquests diners. El jutge del cas Volhov va demanar remetre la conversa a la Fiscalia Europea, i l’Audiència de Barcelona va avalar la petició el desembre passat, malgrat l’oposició del fiscal anticorrupció i de la defensa.

El març passat la Fiscalia Europea va demanar al jutge del cas Volhov que li remetés la conversa. Foment del Treball va precisar, aleshores, que a la reunió a que es referia Madí van assistir-hi prop de 60 empresaris i que Redondo van participar-hi per videoconferència.

Publicitat

Al costat d’aquesta investigació de la Fiscalia Europea, el jutge del cas Volhov manté Madí en qualitat d’investigat per presumpte tràfic d’influències en diferents operacions econòmiques.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut