Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023
Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023

La fiscalia demana 7 anys de presó per a quatre joves del Bages que van participar en una cassolada

|

- Publicitat -

La Fiscalia demana set anys de presó per a quatre joves del Bages que van participar en una cassolada de protesta davant la caserna de la Guàrdia Civil de Manresa. Els fets es remunten al 16 d’octubre del 2019, quan una de les columnes de la Marxa per la Llibertat arribava a la capital del Bages. El ministeri públic acusa els joves d’un delicte de desordres públics, atemptat a l’autoritat, i danys i lesions a 12 agents dels Mossos d’Esquadra. A banda de la presó, també els demana multes i indemnitzacions. Segons la Fiscalia, els joves van actuar premeditadament i de manera “violenta i agressiva”. En aquest cas, la Generalitat també exerceix de part acusadora, però demana penes de presó inferiors, de dos anys i tres mesos.

Publicitat

Els joves neguen la seva participació en els fets, i la defensa subratlla que no hi ha cap imatge que els identifiqui, només el testimoni d’alguns agents. El judici se celebrarà davant l’Audiència Provincial quan es fixi la data. A banda dels quatre joves, també hi ha un menor acusat pels mateixos delictes. En aquest cas, el Fiscal demana les mateixes indemnitzacions per als agents, i 100 hores de servei a la comunitat que, si no s’accepten, es substituirien per 18 mesos de llibertat vigilada.

Et pot interessar  Un candidat de la CUP denuncia una detenció il·legal dels Mossos per "contradir el discurs imposat de la falsa seguretat"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió