Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

La fiscalia de Sánchez no dubta en donar suport a Llarena per demanar al TJUE que no es negui a entregar Puigdemont

|

- Publicitat -

La Fiscalia del Tribunal Supremo ha donat suport a la proposta del jutge instructor Pablo Llarena de plantejar una qüestió prejudicial al TJUE perquè precisi l’avanç de les euroordres emeses contra el president exiliat Carles Puigdemont, i els consellers exiliats Toni Comín, Clara Ponsatí i Lluís Puig, després que els jutges belgues es neguessin a extradir-lo.

En una providència el passat 25 de febrer, Llarena va proposar acudir al TJUE perquè aclarís les raons per les quals es pot demanar i denegar una euroordre a fi de “poder establir criteris estables que condueixin la decisió de mantenir, retirar o emetre noves ordres europees de detenció contra tots o alguns dels processats”.

Publicitat

El magistrat del Supremo va traslladar a les parts perquè indiquessin si estaven d’acord en plantejar la qüestió prejudicial i en quins termes. La fiscalia de Sánchez no ha trigat gens i ja ha contestat en un escrit facilitat per EuropaPress, on manifesta que no només veu “procedent” sinó inclús “necessari” trucar a la porta del TJUE. Aquests asseguren que la decisió del Tribunal d’Apel·lacions de Brussel·les “és completament arbitrària i suposa una violació del dret de la Unió regulador de l’ordre europea de detenció i entrega com a mecanisme de cooperació entre els estats membres, i una vulneració dels principis de reconeixement, confiança mútua i cooperació lleial que caracteritzen l’espai judicial europeu”.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut