Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

La fiscalia de Sánchez no cessa i recorre al Supremo el manteniment del tercer grau de Bassa i Forcadell

Tot apunta que el ministeri públic seguirà els mateixos passos amb els presos polítics de Lledoners

Agències 01/03/2021
Carme Forcadell, Dolors Bassa i Raül Romeva, en l'acte de tancament d'ERC, a les Cotxeres de Sants de Barcelona, el 12 de febrer del 2021 (horitzontal)

La fiscalia ha presentat un recurs al Suprem contra el manteniment cautelar del tercer grau de Dolors Bassa i Carme Forcadell. Recorre així al tribunal sentenciador la decisió del jutjat de vigilància penitenciària número 1, que va rebutjar la mesura cautelar que plantejava el ministeri públic mentre estudia el fons del seu recurs. La fiscalia subratlla que la Llei Orgànica del Poder Judicial estableix el caràcter suspensiu del recurs d’apel·lació en matèria de classificació quan es tracti de condemnats per delictes greus que puguin ser excarcerats. Al seu parer, cal una interpretació extensiva de la llei per aplicar la normativa del recurs d’apel·lació al recurs d’alçada que va presentar. També estudia la situació dels presos de Lledoners.

En el seu recurs al Suprem, la fiscalia també argumenta que tota aquesta causa ha posat de manifest la necessitat d’una interpretació de la norma que permeti l’efecte suspensiu en els recursos, i ha recordat que el jutjat de vigilància penitenciària número 5 sí que va suspendre cautelarment el tercer grau dels presos de Lledoners a l’estiu, però el número 1 no ho va fer amb Bassa i Forcadell.