Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

La fiscalia de Sánchez concedeix la impunitat absoluta a Felipe González pels crims dels GAL

La justícia espanyola protegeix el cas dels GAL, demostrant que no tenen cap intenció d’investigar quin paper hi va tenir l’expresident espanyol

Redacció
Redacció 04/06/2021
Vera i Barrionuevo el dia que van entrar a la presó, acompanyats a les portes per l'expresident espanyol, Felipe González.

Tots els esforços que la germana d’una de les víctimes dels GAL està fent perquè se sàpiga la veritat sobre quin paper va tenir l’expresident del Gobierno, Felipe González, en tot l’entramat, estan resultant inútils per culpa d’unes clavegueres i d’una justícia que encobreix els veritables responsables.

Segons informa el diari Público, l’estructura dels GAL no serà investigada després que Pili Zabala ho tornés a intentar. La fiscalia posa com a excusa que “els fets estan prescrits per qualsevol responsable no identificat fins aquest moment”, ja que han passat més de vint anys. Però Zabala no es rendeix, i ja ha anunciat que no abaixaran els braços, i que segueixen analitzant possibilitats “fins que s’esgotin totes les vies judicials, tant espanyoles com internacionals”, denunciant el “mur d’impunitat” que viuen molts alts càrrecs polítics que han estat immersos en draps bruts.