Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

La Fiscalia de la censura: demana dos anys de presó pels tuitaires que van criticar la família que volia el 25% de castellà a Canet

L'escrit de fiscalia veu delicte d'odi en l'ús de la 'Ñ', així com en les piulades on es titllava la família de "colons", "intransigents" o "inadaptats"

|

- Publicitat -

La fiscalia de delictes d’odi i discriminació demana dos anys de presó per a tres usuaris d’X (abans Twitter) que van fer “comentaris humiliant i feridors” contra la família de l’escola Turó del Drac de Canet de Mar (Maresme) que demanava que les classes a l’aula de P5 de la seva filla fossin en un 25% en castellà. Els fets es remunten a finals de 2021 i la fiscal assegura que en algunes publicacions es feien “crides a l’aïllament i l’exclusió social” de la menor. En una d’aquestes piulades, un dels usuaris de la xarxa social va proposar de crear un grup anomenat ‘P5Ñ’ on hi anés sola aquesta alumna. La mateixa fiscal explica que l’ús de la lletra Ñ és en al·lusió al concepte ‘ñordo’ “per referir-se despectivament als espanyols”.

L’escrit de fiscalia també es recull altres comentaris on s’acusa la família que demanava el 25% de classes en castellà de “terroristes”, “colons”, “intransigents”, “inadaptats” o “nazis espanyols supremacistes”. També s’acusa als usuaris d’X investigats d’assenyalar a la família amb noms i cognoms “perquè visquessin un infern mediàtic”.

Publicitat

Segons el relat de fiscalia, el fet que aquests comentaris es viralitzessin va “incrementar de manera exponencial l’efecte vexatori i humiliant i el patiment de la família”. Per aquests fets, se’ls acusa de delictes contra la integritat moral de cadascun dels membres de la unitat familiar, el pare, al mare i la menor.

Et pot interessar  La JEC prohibeix a 3Cat dir 'exiliats' i 'exili' en el context del sobiranisme
Publicitat

Opinió

Minut a Minut