Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

La fiscalia belga allibera un dels principals sospitosos del Qatargate, Francesco Giorgi

|

- Publicitat -

La fiscalia belga ha alliberat Francesco Giorgi, parella de l’exvicepresidenta del Parlament Europeu, Eva Kaili, i un dels principals sospitosos del Qatargate, el cas de suposats suborns de països com Qatar o el Marroc a membres de l’Eurocambra. Giorgi, que haurà de dur un braçalet electrònic, està acusat de delictes de corrupció, blanqueig de capitals i de pertànyer a una organització criminal.

La fiscalia belga continua investigant aquest presumpte cas de corrupció a la Unió Europea. L’alliberament de Giorgi arriba dues setmanes després que s’arrestés l’eurodiputat socialista Marc Tarabella, així com a l’italià Andrea Cozzolino, a qui el Parlament Europeu va retirar la immunitat. De fet, el mateix Giorgi havia treballat com a assistent de Cozzolino.

Publicitat

Respecte a la vicepresidenta del Parlament Europeu, Eva Kaili, i l’exeurodiputat implicat en el cas, Pier Antonio Panzieri, la fiscalia ha resolt que continuïn a presó. En el cas de Kaili, l’empresonament durarà com a mínim dos mesos més, després que la setmana passada el jutge instructor confirmés l’extensió de la seva detenció. En el cas de Panzieri, aquest va arribar a un acord amb les autoritats per col·laborar en la resolució del cas, tot i que no n’han transcendit més detalls.

Et pot interessar  Puigdemont, sobre el posicionament de l’advocat del TJUE: "Si s'acaba confirmant, algú haurà d'explicar l'ús partidista del Parlament Europeu"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut