Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

La fiscalia belga allibera un dels principals sospitosos del Qatargate, Francesco Giorgi

Giorgi està acusat de delictes de corrupció, blanqueig de capitals i de pertànyer a una organització criminal

Redacció 24/02/2023
Votació dels eurodiputats al Parlament Europeu d'Estrasburg Data de publicació: dimarts 05 de juliol del 2022, 15:00 Localització: Brussel·les Autor: Unió Europea

La fiscalia belga ha alliberat Francesco Giorgi, parella de l’exvicepresidenta del Parlament Europeu, Eva Kaili, i un dels principals sospitosos del Qatargate, el cas de suposats suborns de països com Qatar o el Marroc a membres de l’Eurocambra. Giorgi, que haurà de dur un braçalet electrònic, està acusat de delictes de corrupció, blanqueig de capitals i de pertànyer a una organització criminal.

La fiscalia belga continua investigant aquest presumpte cas de corrupció a la Unió Europea. L’alliberament de Giorgi arriba dues setmanes després que s’arrestés l’eurodiputat socialista Marc Tarabella, així com a l’italià Andrea Cozzolino, a qui el Parlament Europeu va retirar la immunitat. De fet, el mateix Giorgi havia treballat com a assistent de Cozzolino.

Respecte a la vicepresidenta del Parlament Europeu, Eva Kaili, i l’exeurodiputat implicat en el cas, Pier Antonio Panzieri, la fiscalia ha resolt que continuïn a presó. En el cas de Kaili, l’empresonament durarà com a mínim dos mesos més, després que la setmana passada el jutge instructor confirmés l’extensió de la seva detenció. En el cas de Panzieri, aquest va arribar a un acord amb les autoritats per col·laborar en la resolució del cas, tot i que no n’han transcendit més detalls.