Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1530
La República

La Fiscalia acusa Oltra de tenir un pla per ocultar els abusos del seu exmarit a una menor

Es desconeixen les causes per les quals la vicepresidenta del govern Valencià no va denunciar els fets davant de la fiscalia i de la policia

Redacció 09/06/2022

La Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de València ha publicat un escrit on denuncia a la vicepresidenta del govern Valencià, Mònica Oltra, ja que consideren que va traçar un pla per ocultar els abusos sexuals per part del seu exmarit a una menor tutelada.

La Fiscalia acusa Oltra d’ordenar ocultar els abusos del seu exmarit a una menor,”desacreditar a la víctima i desvirtuar el seu testimoni i omissió del deure de perseguir delictes. Es tracta d’un text de setanta-una pàgines escrit per a la fiscal superior, Teresa Gisbert. El jutge instructor va demanar al TSJ de València que investigués Oltra i altres dels seus subordinats a la conselleria d’igualtat i altres professionals que van intervenir en un l’elaboració d’un expedient intern.

Davant del text el ministeri públic subratlla: “Es podria al·legar que algun funcionari, tècnic o psicòleg es va equivocar, però tots?; tots es van equivocar?. Es dedueix, a nivell d’indicis l’existència d’una directriu d’actuació per part de tots de disminuir la importància i ocultar els abusos”, detalla. D’aquesta manera assenyala que es tractava d’un pla estratègic per poder amagar aquests abusos.

Així, doncs, la fiscal defensa que “hi va haver un pla preestablert per amagar i desacreditar els abusos relatats per la menor”. L’última paraula la tindrà l’alt tribunal qui decidirà si imputa a Mònica Oltra.